Thursday, 29 January 2009

Bercakap tentang APA???

SALAM,,,.........

Perlukah seorang pelajar terlibat dengan politik????

Apakah seorang pelajar amat faham maksud sebenar politik sehingga ada yang berpendapat politik tidak sesuai utk pelajar, sehinggakan ada yang ingin membuang sayap dengan alasan berikut...

memang betul pelajar adalah pemuda..tetapi mengapa semasa penubuhan sayap tersebut tidak pernah mereka memikirkan soal pelajar hanya perlu menumpukan kepada aspek pelajaran,,,maka tidak perlu bagi seorang yg amat matang dalam bidang politik bercakap tentang pembubaran sayap..

jika betul ingin menyelesaikan masalah dalaman perlukah sayap yang majoriti sudah berpaling dibubarkan?? jika tidak dibuang sekalipun apakah masalah tersebut dapat diselesaikan...walau 1000 tahun sekalipun mereka terus berdiri perkara tersebut tidak boleh diselesaikan mungkin berkurang hanya untuk berapa ketika..

jika betul alasan pelajar tidak layak berpolitik..maka apa pula kaitan pelajar dengan masalah yang berkaitan dengan wang ringgit??pelajar secara dasarnya adalah golongan yang tidak mempunyai banyak ringgit dan merupakan masyarakat yang terpaksa bermuka- muka untuk menyelesaikan pinjaman yanag telah dipinjam hasil daripada kerja yang dilakukan sayap yang sebelah sana...

sedap sahaja beralasan pelajar tidak layak untuk berpolitik..pelajar memang golongan yang mesti terlibat dengan politik untuk memastikan taraf graduan yang bakal atau sudah diperolehi tidak bertukar menjadi penanggur..sebaliknya pelajar mesti atau wajib terlibat dengan politik kerana untuk memastikan taraf kehormat yang diperolehi terjamin....ini adalah kerana PEMUDA@PELAJAR berpolitik hanya untuk masa hadapan....APA cukupkah GPMS atau gabungan yang hanya mahu menyembunyikan masalah dengan menghancurkan sayap yang sedang terbang sederhana tinggi???

No comments:

Post a Comment